Jogurt raz dva

Vyrobit si báječný jogurt je velice jednoduché.
Koupíme litr tzv. čerstvého mléka. Píšu takzvaně, neboť čerstvé mléko je ráno nadojené. Druhý den je to včerejší mléko a třetí den nakyslé mléko. No a tohle má trvanlivost 14 dní.
Tak to mléko zahřejeme na 90 – 95 st. C a zchladíme na 47st.C. Zahřátí je nutné nikoliv kvůli pasterizaci, ale prý se tím pozmění bílkovina a jogurt není řídký.
Poté do toho kydneme lžíci bio Holandie a dobře rozmícháme. Nalijeme do skleniček, ty dáme do jogurtovače na cca 4,5 hod.
Hotový jogurt vrazíme do lednice vychladit.
Je výborný a jak vidíte, stojí v něm lžíce.
Levné, jednoduché a velice chutné.
Jen co budou dojit kozy, bude jogurt z kozího mléka.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *