Celozrnná bábovka

Vzhledem k tomu, že jsme dávno zjistili, že co si neuděláme sami, stojí ve většině případů za prd a nejde to jíst, hledáme recepty. Občas nějaký vyzkoušíme a když se povede, stane se trvalou součástí našeho jídelníčku.

Tedy většinou nové recepty hledám já, a moje ženuška potom ve své laboratoři zvané kuchyně dělá poloprovozní výrobu. Nutno podotknout, že sníme i to, co se moc nepovede. A pokud se opravdu vyjímečně něco nepovede, slepice si i na tom pochutnají.

Problém bývá sehnat suroviny, které si nevypěstujeme. Například obilí. Tedy nikoliv to plné chemie, ale normální. To je dle nového názvosloví bio. Ale i to brzy vyřešíme a mouku si budeme mlít sami.

Zatím zkoušíme z koupené mouky a zde je jeden recept na chutnou bábovku:

300 g směs celpzrnná mouka špaldová, pšeničná, žitná, 250 g cukru, 4 ks vejce, 150 ml sluneč. olej, 150 ml voda, 1 ks prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 5 lžic rumu, 2 lžíce kakaa.

Suché ingredience  smícháme, přidáme tekuté vymažeme formu máslem a vysypeme hrubou moukou. pečeme na 180 st. asi 45 min.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *