Dvojí kvalita potravin

I my máme dvojí kvalitu potravin.

Ty koupené a ty vlastnoručně vypěstované a udělané. A vzhledem k tomu, že nemáme potřebu kupovat náhražky a maso napuštěné sám čert ví čím, dvojí kvalitu neřešíme.

Dokud to budou lidé kupovat, bude jim to nabízeno. Potravinářství není žádná charita, ale ten nejtvrdší byznys.

Krásný obal např. borůvkového ,,jogurtu“ je tak důmyslně vymyšlen, že by na to člověk i dostal chuť. Ovšem vnitřek kelímku je o něčem jiném. Jo, chuťově to umí vyrobit, to ano, ale marně hledám ty extra velké kousky ovoce. Místo toho je tam jakýsi rosol a možná se tam najde i jedna scvrklá borůvka.

Obrala jsem výhonky keříků, zobla travičky, dala si trochu šrotu, zapila mlíčkem od maminky a teď to musím přežvýkat. Mám totiž 4 žaludky.

A tak když mám náhodou chuť na jogurt, koupím si opravdový jogurt ( ano, je drahý) a dám si do něj vlastního džemu kolik chci. A ten džem si každý může doma udělat velmi kvalitní.

Nechápu, proč lidé nadávají. Zatím ještě mají možnost se zařídit jinak. I ti z paneláku. Jen to dá víc práce a vyjde to na stejné peníze. Kvalitního se opravdu sní méně a navíc přestanete mít chuť na různé šmakulády plné chemie a náhražek. To je naše zkušenost po šesti létech.

V hypersuper kupte jen to, co neseženete u sedláků a farmářů!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *