Hrníčková polévka

Budeme potřebovat: bytelný špalek, sekyrku a jedno kuře. Kuře chytíme, provedeme dekapilaci a následně kuře oškubeme a vykucháme.

Do hrnce dáme vařit křídla, žaludek, srdíčko a krk. Po hodině přidáme játra a zeleninu a dochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni vaříme asi tak dvě hodiny. Maso vyndáme a obereme kosti.

Mezitím uděláme nudle před koncem vaření asi tak 3 minuty do vývaru vrátíme maso a vsypeme nudle. Místo nudlí můžeme udělat játrové knedlíčky.

Pokud polévku nalijeme do hrníčku, máme hrníčkovou :-))

Kdo nemá oheň, může vařit na plynovém či elektrickém vařiči. Sebevrazi v mikrovlnce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *