Tak tedy naše tlačenka plná libového masa

Vezmeme jednoho králíka ( 2 kg) a jedno vepřové koleno (1,5 kg) a uvaříme do měkka. Maso obereme a nakrájíme na kousky. Kůže a tučné umeleme společně s česnekem ( dvě celé paličky). přidáme lžíci soli, dvě lžíce octa a hrst majoránky. Zalijeme asi čtyřmi dcl vývaru a řádně promícháme. Poté naplníme pytlíky na tlačenku a dáme vychladnout.  Získáme tak 2,70 kg tlačenky.

Ze zbylého vývaru uvaříme ovarovou polévku.

Kosti rozdrtíme slepicím. Slepice později můžeme použít místo králíka. Zatím ale snášejí vajíčka, tak můžou být klidné.

Po celou dobu výroby odháníme kocoura, což nechtěl pochopit a zuřivě mňoukal do té doby, než dostal kousek masa.

P.S. Asi si pořídíme husy …. Jo, s jídlem roste chuť -:)

    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *